Dzień z Podravką - II edycja ogólnopolskiego konkursu kulinarnego

6 marca 2013 roku odbył się wielki finał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego ''Dzień z Podravką''. Wydarzenie odbyło się w Centrum Techniki Kulinarnej ''Doram'' w Warszawie.

W szranki stanęły reprezentacje szkół z Ciężkowic, Cieszyna, Czarnkowa, Płocka, Krościenka, Kościelca oraz Zgierza. Nasz region reprezentowała drużyna w składzie: Krzysztof Wisełka, Daniel Ottlik i Krzysztof Kożdoń. Zwycięską drużynę do konkursu przygotowała Pani Ewelina Tkacz. 

Jedną z najważniejszych nagród konkursu zdobył uczeń ZSEG Daniel Ottlik. Otrzymał on tytył najlepszego kucharza, dwutygodniowy staż w restauracjach należących do GRUPA THERMALEO oraz luksusowe przyrządy do grilla wraz z produktami firmy Podravka.

Konkurs rozgrywał się w formule Black Box. Każda z drużyn otrzymała zestaw produktów, które należało wykorzystać do przygotowania przystawki i dania głównego. W Black Box znajdowały się karczochy, dorada, świeże krewetki, polędwica wołowa, ser gorgonzola, szynka parmeńska, miód i ajwar.

Rywalizację drużynową wygrała reprezentacja z Ciężkowic.
 

P.L

źródło: ox.pl
dodał: PL

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
kontakt z redakcją