Dzień z Podravką - II edycja ogólnopolskiego konkursu kulinarnego
W szranki stanęły reprezentacje szkół z Ciężkowic, Cieszyna, Czarnkowa, Płocka, Krościenka, Kościelca oraz Zgierza. Nasz region reprezentowała drużyna w składzie: Krzysztof Wisełka, Daniel Ottlik i Krzysztof Kożdoń. Zwycięską drużynę do konkursu przygotowała Pani Ewelina Tkacz.
Jedną z najważniejszych nagród konkursu zdobył uczeń ZSEG Daniel Ottlik. Otrzymał on tytył najlepszego kucharza, dwutygodniowy staż w restauracjach należących do GRUPA THERMALEO oraz luksusowe przyrządy do grilla wraz z produktami firmy Podravka.
Konkurs rozgrywał się w formule Black Box. Każda z drużyn otrzymała zestaw produktów, które należało wykorzystać do przygotowania przystawki i dania głównego. W Black Box znajdowały się karczochy, dorada, świeże krewetki, polędwica wołowa, ser gorgonzola, szynka parmeńska, miód i ajwar.
Rywalizację drużynową wygrała reprezentacja z Ciężkowic.
P.L
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.