II Festiwal Kuchni Śląskiej ''Śląskie Smaki''
24.05.2007 0:00
9 czerwca na cieszyńskim Rynku odbędzie się II Festiwal Kuchni Śląskiej „Śląskie Smaki”. Organizatorem tej edycji Festiwalu jest Śląska Organizacja Turystyczna oraz Biuro Promocji i Informacji Urzędu Miejskiego. Festiwal odbędzie się w ramach Festiwalu „Polskie Smaki”, który jest jedynym z polskich produktów turystycznych promowanych przez Polską Organizację Turystyczną. Festiwal składa się z dwóch części: konkursowej oraz promocyjnej. Odbędzie się konkurs na najlepszą potrawę śląską z udziałem zespołów (amatorskich i profesjonalnych) z terenu całego Śląska i promować się będą twórcy różnych produktów. W trakcie trwania Festiwalu będzie można spróbować potraw regionalnych z całego Śląska i nie tylko.
Poniżej prezentujemy program imprezy:
- 13.00 – Występ regionalny zespołów folklorystycznych
- 13.00 – 16.00 – Część konkursowa festiwalu – prezentacja kulinarna drużyn profesjonalistów i amatorów
- 14.30 – Występ dziecięcego zespołu pieśni i tańca SLEZANEK
- 15.00 – Złote przeboje RIVIERAS SHOW BAND
- 16.00 – Występ Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk
- 17.00 – Ogłoszenie wyników konkursu i prezentacja laureatów, wręczenie nagród
- 17.15 – Spotkanie z Joanną Bartel i jej występ kabaretowy
- 18.15 – Występ Orkiestry Dętej „Cieszynianka”
- Ok. 20.00 zakończenie festiwalu
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.

To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: