V Beskidzki Konkurs Młodych Kelnerów
Konkurs uświetniony został specjalistycznymi warsztatami z zakresu aromatów win, które przeprowadził członek Stowarzyszenia Polskich Barmanów – Piotr Ochman.
Pracę wykonaną przez młodych kelnerów oceniało profesjonalne jury w składzie: Bożena Biernot (właścicielka lokali gastronomicznych), Mirela Bednarek (florystyka) oraz wcześnie wspomniany Sylwester Ochman (menadżer restauracji, doświadczony kelner i barman).
Spośród wielu uczestników wyłoniono najlepszą trójkę, a także przyznano nagrodę publiczności. Szczęśliwymi laureatami zostali:
I miejsce - Malwina Rucka i Monika Rozum za aranżację stołu pt. „Magia Smaków”
ZSEG w Cieszynie,
II miejsce - Ewa Kaczmarczyk, Maria Niebudek – aranżacja pt. „Wielka Rosja”
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle,
III miejsce - Aneta Domańska i Rafał Walecki - aranżacja „Myśliwska Uczta”
Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie.
Nagrodę publiczności otrzymała Karolina Jakubik, za aranżację „Cytrynowe Urodziny”, z Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 5 w Cieszynie.
Laureaci nagrodzeni zostali dzięki dofinansowaniu Starostwa Powiatowego oraz Urzędu Gminy Cieszyn. Pozwoliło to również na wręczenie wartościowych upominków wszystkim uczestnikom konkursu.
Przemysław Loter
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.