''OmNomNom'' - danie pierwsze
30 uczestników warsztatów pod okiem prowadzącego Bartosza Pogorzałka upichciło najrozmaitsze smakołyki, m.in.: ciasto ucierane z owocami, panna cota, ciasto owsiane, warzywa w tempurze, szaszłyki serowe z mozzarelli czy salsę pomidorowo-paprykową.
- Piknik był pierwszym etapem projektu OmNomNom - edukujemy, gotujemy, jemy z Programu Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności. - Projekt polega na zakupieniu sprzętu i akcesoriów kuchennych oraz organizacji 25 warsztatów na terenie całej gminy w terminie od lipca do listopada 2016 roku – informuje Dorota Kochman ze strumieńskiego Urzędu.
Kolejne warsztaty już w sierpniu. Szczegółowe informacje o działaniach zostaną umieszczone na plakatach dostępnych w każdej miejscowości gminy Strumień i na stronie www.emgok.pl
(red.mat.pras.)
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.