Nowoczesny sprzęt do gastronomii – na co postawić?
Czym wyróżnia się profesjonalny sprzęt do gastronomii?
Profesjonalny sprzęt do gastronomii pod wieloma względami jest dostosowany do intensywnej eksploatacji. Wykonuje się go z wytrzymałych materiałów, które są odporne na uszkodzenia mechaniczne, wysokie/niskie temperatury, wilgoć itp. Przy tym może pracować przez wiele godzin dziennie, praktycznie bez przerwy, bez ryzyka awarii.
Ważną cechą sprzętu gastronomicznego jest też jego wielkość/pojemność. Z pomocą takich urządzeń da się przygotowywać duże ilości jedzenia na raz. Dzięki temu kuchnia może działać szybciej, a w lokalu obsługiwana jest większa liczba klientów. Dla przykładu, taborety gazowe pozwalają gotować w ogromnych garnkach.
Sprzęt przeznaczony do użytku komercyjnego jest również tak zaprojektowany, by był maksymalnie wydajny i ekonomiczny. Maszyny zużywają optymalną ilość prądu/wody/gazu, przez co są stosunkowo tanie w utrzymaniu.
Gdzie kupić wyposażenie do lokalu gastronomicznego?
Wyposażenie do lokal gastronomicznego najlepiej kupić od producenta, który specjalizuje się w wytwarzaniu takich urządzeń. W ofercie powinny znajdować się nie tylko podstawowe sprzęty grzewcze i chłodnicze, ale też dedykowane modele, takie jak np. piece cukiernicze.
Wybierając producenta warto też zwrócić uwagę na to, czy zapewnia wsparcie serwisowe. Dzięki temu w razie jakichkolwiek problemów błyskawicznie uzyska się pomoc w zakresie napraw czy prac konserwacyjnych. Taka możliwość minimalizuje ryzyko przestojów w kuchni i pozwala błyskawicznie uporać się z awarią czy innymi kłopotami.
Jedną z najlepszych ofert na rynku ma firma GastroProdukt. W rozbudowanym katalogu dostępne są sprzęty dedykowane do różnych lokali gastronomicznych, m.in. restauracji, stołówek, cukierni, kawiarni, pizzerii czy kebabów. Wiele z nich z powodzeniem sprawdzi się także w firmach cateringowych czy innych przedsiębiorstwach związanych z obróbką/produkcją żywności.
Artykuł sponsorowany
