Czas na strudla
18.10.2008 18:15
Wiosną Cieszyn zaprasza na szlak kwitnących magnolii, później na naleśniki cesarskie z kwiatem bzu. Jesienią w mieście czuć zapach pieczonych jabłek i cynamonu. Nic dziwnego - w ten weekend rusza festiwal strudla. Podawany z sosem waniliowym, na ciepło, z bitą śmietaną i lodami – wersji jest wiele - mówi nam Mariusz Dębicki z cieszyńskiej Cafe Muzeum.
Ciasto - choć znane od wieków – to w Cieszynie podkreślają przede wszystkim jego cesarską nutę.
Festiwal strudla potrwa w kawiarni do końca miesiąca. Będzie się tutaj także można dokładnie dowiedzieć jak robi się go robi jak fachowo ciągnie się na niego ciasto. A także wypróbować soków jabłkowych i herbat o tym smaku.
Jan Bacza
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.

To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: