Wielka uczta na Rynku!
W tą sobotę skoczowski Rynek zamieni się w wielką kuchnię. Po raz drugi odbędzie się tam bowiem Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej.
Kwaśnica gotowana w 300 litrowym garnku pod czujnym okiem mamy braci Golców i zbójnickie danie – tego można będzie skosztować na skoczowskim Rynku już w sobotę, jednak to nie koniec kulinarnych atrakcji. - Wśród największych sław, które zjadą się na skoczowskim rynku 24 lipca nie zabraknie takich osobowości jak : Jean Bos z Belgi, Wolfgang P Menge z Niemiec Giancarlo Russo z Włoch, Carlos Gonzalez –Tajera z Domnikany, Karol Okrasa i Waldemar Hołówka oczywiście z Polski – mówi Wiesław Wróblewski, prezes Beskidzkiego Klubu Kulinarnego. Pokazom kulinarnym towarzyszyć będą występy estradowe. Na scenie pojawią się : „ Torka”, „Corny Potok”, „Ochodzita”, „Wrzos”, „Senior” i „Hora”.
Wielkie gotowanie rozpocznie się w sobotę o godz. 9.00 – wystrzałem armaty. Cała imprezę poprowadzi Krzysztof Skiba. Podczas II Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej będzie można zaglądnąć też do kącika gosposi i skosztować transgranicznych specjałów. Ta inicjatywa to efekt projektu Transgraniczne Tradycje Kulinarne realizowanego przez Skoczów i Karwinę. W ramach projektu ogłoszono konkurs na przepisy kulinarne. Najciekawsze znalazły się w książce kucharskiej, która będzie miała swoja promocję również 24 lipca. Wtedy też nagrodzeni zostaną laureaci konkursu.
Szczegółowy plan imprezy na plakacie poniżej.
KOD
ZOBACZ JAK BYŁO PRZED ROKIEM:
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.