Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

Wielka uczta na Rynku!

W tą sobotę skoczowski Rynek zamieni się w wielką kuchnię. Po raz drugi odbędzie się tam bowiem Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej.


Kwaśnica gotowana w 300 litrowym garnku pod czujnym okiem mamy braci Golców i zbójnickie danie – tego można będzie skosztować na skoczowskim Rynku już w sobotę, jednak to nie koniec kulinarnych atrakcji. - Wśród największych sław, które zjadą się na skoczowskim rynku  24 lipca nie zabraknie takich osobowości jak : Jean Bos z Belgi, Wolfgang P Menge z Niemiec Giancarlo Russo z Włoch, Carlos Gonzalez –Tajera z Domnikany, Karol Okrasa i Waldemar Hołówka oczywiście z Polski – mówi Wiesław Wróblewski, prezes Beskidzkiego Klubu Kulinarnego. Pokazom kulinarnym towarzyszyć będą występy estradowe. Na scenie pojawią się : „ Torka”, „Corny Potok”, „Ochodzita”, „Wrzos”, „Senior” i „Hora”.


Wielkie gotowanie rozpocznie się w sobotę o godz. 9.00 – wystrzałem armaty. Cała imprezę poprowadzi Krzysztof Skiba. Podczas II Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej będzie można zaglądnąć też do kącika gosposi i skosztować transgranicznych specjałów. Ta inicjatywa to efekt projektu Transgraniczne Tradycje Kulinarne realizowanego przez Skoczów i Karwinę. W ramach projektu ogłoszono konkurs na przepisy kulinarne. Najciekawsze znalazły się w książce kucharskiej, która będzie miała swoja promocję również 24 lipca. Wtedy też nagrodzeni zostaną laureaci konkursu.


Szczegółowy plan imprezy na plakacie poniżej.

KOD

ZOBACZ JAK BYŁO PRZED ROKIEM:

Fotoreportaż 1
Fotoreportaż2

Artykuł "Smakosze zjedli wszystko"

źródło: ox.pl
dodał: DK

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: