Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?

Warsztaty kulinarne w cieszyńskiej Ekotradycji - ,, Zdrowie i uroda wytłoczone, ugotowane i upieczone z ziaren ''

23 listopada 2021 r. o godz. 17 w Restauracji EkoTradycja w Cieszynie odbyły się Warsztaty kulinarne,, Zdrowie i uroda wytłoczone, ugotowane i upieczone z ziaren '' . Wiesława Rusin, dietoterapeutka, autorka książek o odżywianiu dla zdrowia, zdradzała sekrety pokarmów, które zapobiegają chorobom cywilizacyjnym. Aby nie być gołosłowną, częstowała smakowitymi chlebami z ziaren. Mariusz Maziuk z Domowej Tłoczni tłoczył na żywo ekologiczne oleje z lnu, sezamu, ostropestu i innych nasion, które uczestnicy degustowali z wyraźnym ukontentowaniem. W ramach filozofii „zero waste” poznaliśmy tajniki wykorzystania ekologicznych wytłoków z nasion, z których można zrobić zarówno przyjazne dla jelit pieczywo, pomocne w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, jak i błyskawiczny deser w postaci… domowej chałwy. Honory domu pełniła właścicielka restauracji EkoTradycja, Bożena Duda-Oździńska, która stworzyła nastrojową oprawę wieczoru. Spotkanie przerodziło się w żywą dyskusję na tematy związane z różnymi sposobami na zachowanie zdrowia i witalności. Fot. Piotr Górecki
źródło: ox.pl
dodał: red

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: