Uczniowie i nauczyciele Zaspołu Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Wiśle w Obetrum
Podczas wizyty dokonano oficjalnego podsumowania projektu. Połączono je z prezentacją tradycyjnego menu krajów uczestniczących w projekcie. Została także wydana w języku niemieckim broszura pt. „Gość i gospodarz – interesujące spotkanie”. Znalazły się w niej zarówno opisy szkół jak i charakterystyka kuchni i turystyki poszczególnych regionów oraz przepisy na wszystkie prezentowane potrawy, między innymi włoskie tagliatelle z sosem bolognese, chorwackie fuži z rukolą, grzybami i szynką, czeską zupę babci, austriackie naleśniki z serem czy polską roladę wołową. Poza częścią oficjalną uczestnicy wyjazdu mieli możliwość obejrzenia przepięknej panoramy Alp ze szczytu góry Untersberg i spaceru uliczkami Salzburga.
Realizacja projektu dała jego uczestnikom możliwość poznania smaków kuchni różnych narodów, obserwacji działalności zakładów gastronomicznych i hotelarskich. Była to nie tylko okazja do wymiany doświadczeń, ale również możliwość zobaczenia wielu interesujących miejsc oraz doskonalenia komunikowania się w językach obcych.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.