Transgraniczne dania główne
Co łączy kuchnię polską i czeską? Jakie potrawy obiadowe proponuje regionalna, polska kuchnia, a co jedzą mieszkańcy Zaolzia? Na te i wiele innych pytań będzie można znaleźć odpowiedź podczas kolejnych już warsztatów kulinarnych, które odbędą się 26 kwietnia (poniedziałek) o godz. 18.00 w Miejskim Domu Kultury w Skoczowie.
To już kolejna odsłona projektu Transgraniczne Tradycje Kulinarne który realizowany jest przez Skoczów i Karvinę. Pierwsze warsztaty odbyły się w marcu i dotyczyły przyrządzania wypieków (CZYTAJ :” Współpraca przy pełnym stole”). Tym razem tematem spotkania będą dania główne. W czasie warsztatów będzie można poznać przepisy na kulinarne propozycje obiadowe, popatrzeć jak przygotowują je profesjonalni kucharze. Będzie można też skosztować specjałów przygotowanych przez członkinie Kół Gospodyń Wiejskich oraz kucharzy z Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.
Każdy, kto chce uczestniczyć w warsztatach, musi się jednak zapisać w skoczowskim ARTadresie, ze względu na ograniczoną liczbę miejsc. tel 33 858 50 23.
KOD
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.