Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

Transgraniczne dania główne

Co łączy kuchnię polską i czeską? Jakie potrawy obiadowe proponuje regionalna, polska kuchnia, a co jedzą mieszkańcy Zaolzia? Na te i wiele innych pytań będzie można znaleźć odpowiedź podczas kolejnych już warsztatów kulinarnych, które odbędą się 26 kwietnia (poniedziałek) o godz. 18.00 w Miejskim Domu Kultury w Skoczowie.

To już kolejna odsłona projektu Transgraniczne Tradycje Kulinarne który realizowany jest przez Skoczów i Karvinę. Pierwsze warsztaty odbyły się w marcu i dotyczyły przyrządzania wypieków (CZYTAJ :” Współpraca przy pełnym stole”). Tym razem tematem spotkania będą dania główne. W czasie warsztatów będzie można poznać przepisy na kulinarne propozycje obiadowe, popatrzeć jak przygotowują je profesjonalni kucharze. Będzie można też skosztować specjałów przygotowanych przez członkinie Kół Gospodyń Wiejskich oraz kucharzy z Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.

Każdy, kto chce uczestniczyć w warsztatach, musi się jednak zapisać w skoczowskim ARTadresie, ze względu na ograniczoną liczbę miejsc. tel 33 858 50 23.

KOD

źródło: ox.pl
dodał: DK

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: