Pyszny konkurs
Stoły uginały się pod pysznymi potrawami, a zapach dań przyciągnąć mógłby niejednego smakosza. W Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie, odbył się 1. Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy.
Uczniowie gastronomicznych szkół ponadgimnazjalnych z terenu województwa śląskiego, małopolskiego oraz Czech wzięli udział w zmaganiach konkursowych 1. Beskidzkiego Konkursu Młodych Kucharzy. Jury konkursu nie miało łatwego zadania ponieważ potrawy wykonane przez młodych adeptów sztuki kulinarnej prezentowały wysoki poziom ich umiejętności. Najlepszą potrawę przygotował Mateusz Mazurkiewicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie, drugie miejsce zajął Jakub Zabawski - Střední škola hotelová a obchodně podnikatelská, Český Těšín , a trzeci był Bartosz Musiał z Technikum Nr 8 w Zespole Szkół Gastronomicznych w Częstochowie. Przyznano również wyróżnienia, które odebrali : Miłosz Kępka z Zespółu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle oraz Bartłomiej Bugla reprezentujący Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rydułtowach. W sumie o tytuł Mistrza Młodych Kucharzy walczyło osiemnastu śmiałków.
KOD
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
