Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

Potrawy Śląska Cieszyńskiego

Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej zaprasza uczniów szkół gastronomicznych na drugą edycję Beskidzkiego Konkursu Młodych Kucharzy. Tym razem tematem przewodnim będą potrawy Śląska Cieszyńskiego.

II Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy odbędzie się 17 listopada w ZSEG w Cieszynie. W kulinarnych zmaganiach mogą wziąć udział uczniowie szkół gastronomicznych. Tematem przewodnim konkursu będą „Potrawy Śląska Cieszyńskiego” - na bazie mięsa wieprzowego. Uczestnicy wystartują indywidualnie, szkołę będzie reprezentował tylko jeden zawodnik.

Konkursowi przyświeca idea propagowania i pogłębiania wiedzy kulinarnej, doskonalenie umiejętności zawodowych oraz pobudzenie kreatywności uczniów.

Wszyscy uczestnicy otrzymają dyplomy oraz upominki, a laureaci pierwszych trzech miejsc nagrody rzeczowe, ufundowane przez sponsorów. Dodatkowo zostanie przyznana nagroda za nazwę potrawy najbardziej nawiązującą do gwary, kultury i historii miasta Cieszyna.

Zgłoszenia szkół i uczestników należy przesłać do ZSEG elektronicznie na adres: bkmb@zseg.cieszyn.pl lub telefonicznie do 22 października.

 

źródło: ox.pl
dodał: BSK

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: