Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

Otwarty konkurs pieczenia Strudla

W ostatnią niedzielę września w Namiocie Kulinarnym na Wzgórzu Zamkowym w Cieszynie odbył się III Cieszyński Konkurs Pieczenia Strudla, w ramach "Skarbów z cieszyńskiej trówły". W konkursowe "szranki" stanęło dwudziestu jeden uczestników, którzy reprezentowali swoje wypieki (w ubiegłym roku było ośmiu). Prezentowane strudle wykonane były z różnych ciast, receptur. Przy ocenie Strudli jury brało pod uwagę wiele cech takich jak, smak, zapach, technikę wykonania. W czasie kiedy jury oceniało produkty, w namiocie odbywał się pokaz pieczenia Strudla, przy akompaniamencie artystów z "Torki".
Pierwsze miejsce w konkursie na najlepszy Strudel zdobył Rychard Oleownik, drugie miejsce Kinga Riss i Herbaciarnia "Mak", trzecie miejsce zdobył Mirosław Popek.
W czasie trwania konkursu zgromadzona publiczność mogła także skosztować smakowitych Strudli.

         

źródło: własne
dodał: AK

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: