Okrasa ''Łamie Przepisy'' w Wiśle
W dniach 27-28 sierpnia w Wiśle nagrywano program "Okrasa łamie przepisy". W pierwszy dzień Karol Okrasa gotował na Cieńkowie, drugiego dnia na Soszowie. Dania, które przygotowywał składały się m.in. z pstrąga, polędwicy oraz wołowiny.
Dla Okrasy polska kuchnia jest głównym źródłem inspiracji. Jako świadomy, odpowiedzialny kucharz poszukuje tradycyjnych receptur i najwyższej jakości produktów regionalnych. Stara się ocalić od zapomnienia spuściznę kulinarną naszego kraju, nadając jej nowoczesny, lekki charakter.
Za działania na rzecz propagowania polskiej kuchni na arenie międzynarodowej, w 2011 r. został uhonorowany przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych odznaką „Bene Merito”. Na pielęgnowaniu polskiej tradycji jednak nie poprzestaje. Niepokorny duch każe mu szukać coraz to nowych pomysłów, nowych smaków, odkrywać ciągle nowe dania.
Emisja pierwszego odcinka programu nagranego w stolicy Beskidów, planowana jest wstępnie 16 września.
(red/mat.pras.)
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.


Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
