Od stołu do Europarlamentu
Zadanie nie było łatwe, jednak po burzliwych obradach udało się wyłonić te najlepsze: zupa z pieca i tort mięsny (KGW Brzezówka), roladki z suszonymi pomidorami i naleśniki orzechowe (KGW Hażlach), żurek na wędzonce z białą kiełbasą i piernik z jabłuszkiem (KGW Kończyce Wielkie), wiosenne roladki z szynki i babka szpinakowa (KGW Pogwizdów), polędwiczki w sosie grzybowym i słodkie wariacje (KGW Rudnik), zupa rzodkiewkowa ze szczypiorkiem i roladki z piersi kurczaka z brokułem i kalafiorem (KGW Zamarski).
Nie zabrakło atrakcyjnych nagród dla wszystkich kół a cztery z nich otrzymały dodatkową nagrodę ufundowaną przez europosła Jana Olbrychta jakim jest wyjazd na wycieczkę do Parlamentu Europejskiego. - Wszystko bardzo dobre, pyszne, wyśmienite i przede wszystkich zdrowe i zrobione przez Was osobiście. – chwaliła uczestniczki poseł Małgorzata Pępek, dziękując jednocześnie organizatorom za ciekawe inicjatywy.
Konkurs oceniała komisji konkursowa w składzie: Małgorzata Pępek (poseł na Sejm RP), Sylwia Cieślar (Wiceprzewodnicząca Sejmiku Województwa Śląskiego), Janusz Król (Starosta Cieszyński), Grzegorz Sikorski (Wójt Gminy Hażlach), Bożena Bury (przewodnicząca Rady Gminy Hażlach), Barbara Kuchta (radna Rady Gminy Hażlach), Krzysztof Szymura (prezes Zarządu Lokalnej Grupy Rybackiej „Żabi Kraj”), Sylwia Grzebień (prezes Zarządu Stowarzyszeniu na Rzecz Rozwoju Wsi Rudnik), Zofia Kwiczala (przewodnicząca KGW Brzezówka), Maria Żyła (przewodnicząca KGW Kończyce Wielkie), Renata Małek (KGW Kończyce Wielkie), Grażyna Krehut (liderka środowiskowa).
(red)
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.