Od piernika do sernika
Zespół Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Cieszynie był organizatorem szkolnego konkursu wypieku ciast świątecznych „Od piernika do sernika”.
15 grudnia (środa) odbył się finał kulinarnych zmagań. Do konkursu zgłoszono 15 pięknych wypieków nawiązujących do kulinarnych tradycji bożonarodzeniowych, których wykonawcami byli uczniowie klasy: 1GA, 1GB, 2GA, 3GA, 3GŻ i 2KA. Organizatorem smakowitej rywalizacji był Józef Ruchała.
Jury w składzie: nauczyciele, pracownicy i uczniowie szkoły za "najbardziej kreatywnych cukierników’ uznali: Joannę Hess z klasy 2GA przyznając jej pierwsze miejsce, Marcina Bałona z klasy 1GB, który wywalczył drugie miejsce. Miejsce trzecie w konkursie „Od piernika do sernika” zdobył Marcin Glet z klasy 3GA, na czwartym uplasowała się Beata Jarzyna z klasy 2GŻ.
bsk
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.