Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

O tytuł najlepszego kucharza

II Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy, który odbył się w ZSEG w Cieszynie wyłonił zwycięzcę, a został nim David Sliacky z Czeskiego Cieszyna. 

Druga edycja konkursu przyciągnęła adeptów sztuki kulinarnej między innymi z Bielska Białej, Dąbrowy Górniczej, Gliwic, Kęt, Krakowa, Rybnika, Sosnowca, Suchej Beskidzkiej, Wodzisławia Śląskiego, Tarnowskich Gór i oczywiście z Wisły i Cieszyna.

Zespół Szkół Gastronomiczno Hotelarskich w Wiśle reprezentował Milosz Kempka, a na czele Zespołu Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych stanął Sylwester Oskroba. W tym roku tematem przewodnim kulinarnego spotkania była potrawa Śląska Cieszyńskiego na bazie mięsa wieprzowego. O tytuł najlepszego kucharza rywalizowało 15 zawodników.  Wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy oraz upominki, a laureaci pierwszych trzech miejsc nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów.

Wyniki:  

I miejsce - David Sliacky - Czeski Cieszyn

II miejsce – Łukasz Trela – Sosnowiec

III miejsce – Damian Derda – Dąbrowa Górnicza

Wyróżnienia:

David Sliacky - Czeski Cieszyn

Milosz Kempka – Wisła (nagroda za nazwę potrawy najbardziej nawiązującą do gwary, kultury, historii miasta Cieszyna)

Dariusz Kucharski – Bielsko Biała

 

BSK

źródło: ox.pl
dodał: BSK

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: