Najlepsze ciasteczka bożonarodzeniowe powiatu cieszyńskiego
Zgłoszone słodkości oceniała komisja w składzie: Urszula Zwardoń – przewodnicząca, Henryk Franek - członek jury oraz Danuta Kożusznik - członek jury.
Po ocenie wypieków jury postanowiło przyznać po dwa pierwsze, dwa drugie i dwa trzecie miejsce. Na pierwszym miejscu podium znalazły się „Praliny” Haliny Wielądek z Marklowic Górnych oraz „Ule tradycyjne jasne w wersji Cieszyńska Rotunda”, które przygotowała Katarzyna Kruszy z Dzięgielowa. Drugie miejsce podium to „Składane” wykonane przez Urszulę Owczarzy z Kaczyc i „Migdałowe cuda”, Klaudii Boniakowskiej z Cieszyna.
Dwa trzecie miejsce jury postanowiło przyznać za „Królewskie – Cieszyńskie” Danuty Kochman ze Skoczowa oraz za „Bombki z wiśnią” – Aleksandry Mazurek z Kaczyc.
Nie obyło się również bez wyróżnień, które trafiły na ręce Bożeny Kinior-Stawarczyk z Zebrzydowic za „Grzybki” oraz na ręce Patrycji Strządały z Marklowic Górnych za „Świąteczne brownie”.
Patronat honorowy nad wydarzeniem sprawował Starosta Cieszyński Mieczysław Szczurek.
Red.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.