Magda Gessler znów na Śląsku Cieszyńskim
Bistro na Drzewiarzu w Jasienicy przeszło rewolucję. I to nie byle jaką, bo pod czujnym okiem znanej restauratorki Magdy Gessler.
Magda Gessler odmieniła bar z pizzą i daniami obiadowymi na prawdziwy „Wyszynk na bogato.” Jak przystało na charakter Magdy Gessler nie obyło się także bez kąśliwych uwag i repremend. - Tak śmierdzi ten krokiet, że nawet nie będę go próbować Do tego mrożonki i popularna frytura. Tu wszystko jest do zmiany – stwierdziła Magda Gessler. Nie obyło się także bez rzucania talerzami. Właściciele Ania z mężem Mirkiem i bratem Rafałem będą musieli zaakceptować zmiany zaproponowane przez warszawską restauratorkę.
Dziś po Kuchennych Rewolucjach można tu zjeść placek ziemniaczany z gulaszem węgierskim i pieczoną papryką, sałatkę jarzynową podaną z chlebem własnego wypieku, barszcz czerwony na wywarze z czterech mięs, podawany z pierożkami z jagnięciny, roladkę ze szpinakiem i gorgonzolą z sosem ziołowym, podawaną z kluskami śląskimi i borowikami smażonymi na maśle klarowanym z rozmarynem i parmezanem oraz domową szarlotkę z lodami i bitą śmietaną. To dania, które firmuje tu Magda Gessler.
KOD
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.