Kulinarne Zagadki
W Zespole Szkól Gastronomiczno - Hotelarskich w Wiśle odbył się konkurs „Kulinarne Zagadki z Kuchni Śląska Cieszyńskiego“. Kulinarne zmagania zorganizowane zostały dla uczniów szkół zawodowych w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Do rywalizacji stanęli uczniowie szkół gastronomicznych: z Zespołu Szkół Rolniczych w Międzyświeciu, z Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Ustroniu, z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Istebnej oraz z Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Wiśle.
Zadaniem uczestników było odgadnięcie i sporządzenie potrawy ukrytej pod wskazanymi przez jury produktami, lub własnej na podstawie wyznaczonych surowców. Startujący mieli na to 3 godziny. Organizatorami konkursu były nauczycielki ZSG-H: Iwona Gomola, Lucyna Molek i Katarzyna Kimszal.
I miejsce w konkursie „Kulinarne Zagadki z Kuchni Śląska Cieszyńskiego“ zajął Mateusz Hoinkis z ZSG-H w Wiśle, II miejsce wywalczyła Karolina Dragon z ZSP z Istebnej, na III uplasował się Mateusz Pilch z ZSGH. Wyróżnienie otrzymał Patryk Miech z ZSGH.
Zwycięzcy otrzymali nagrody rzeczowe i pamiątkowe dyplomy.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.