Kolejny Dzień Hiszpański w ZSEG w Cieszynie!
Powodem jest realizowany przez Technikum nr 2 projekt mobilności IVT pt.: "Nowe doświadczenia zawodowe najlepszą inwestycją dla przyszłości - staż zawodowy w Hiszpanii dla uczniów technikum w zawodach: kucharz, kelner, technik żywienia i organizacji usług gastronomicznych".
Z 4-tygodniowego stażu w Kordobie powróciła 2. grupa projektowa, która zrelacjonowała zaproszonym gościom, uczniom i nauczycielom swój pobyt w Andaluzji, przedstawiając prezentacje multimedialne i fotogalerie, a także filmy o flamenco i najpiękniejszych patiach Kordoby.
Uczestnicy projektu otrzymali certyfikaty zawodowe i językowe, a następnie podczas warsztatów kulinarnych wykazali się nabytymi umiejętnościami zawodowymi z zakresu sporządzania typowych potraw andaluzyjskich, które zdobyły uznanie nie tylko wśród nauczycieli przedmiotów gastronomicznych, ale także wśród rodziców, wychowawców i kolegów ‘z Londzina’.
Tortilla de patatas, sopa de lentejas, salmorejo cordobes, flamenquin, berenjenas con miel, mousse de yogur con chocolate, churros, bipolar de chocolate i sangria były bardzo smaczne i cieszyły się dużym powodzeniem...
Powyższy projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Fuduszu Społecznego, a realizowany na zasadach programu Leonardo da Vinci w ramach projektu systemowego „Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo”.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
