Jajecznica cieszyńskich przewodników
Ważnym elementem zwiedzania Chlebowej Chaty jest także degustacja domowych wyrobów. Prócz chleba i podpłomyków (te ostatnie piekli sami uczestnicy wycieczki w ramach przeprowadzonych przez gospodarzy Chaty warsztatów) można tam skosztować masła, smalcu czy miodu.
Po zwiedzeniu Chlebowej Chaty i wysłuchaniu prelekcji przewodnicy dzięki gościnności gospodarzy rozpalili ognisko pod chroniącą ich przed padającym tego dnia deszczem wiatą by usmażyć tradycyjną jajecznicę, podyskutować na branżowe tematy, wymienić się uwagami i doświadczeniami, a także po prostu pobyć w gronie znajomych i przyjaciół o podobnych zainteresowaniach.
Tego typu wyjazdy w teren pozwalają przewodnikom sprawdzić jak funkcjonują poszczególne obiekty turystyczne, wyrobić sobie zdanie czy warto dany obiekt polecać prowadzonym przez siebie grupom turystycznym, sprawdzić jak przygotowana i do jakich grup kierowana jest oferta. Dzięki temu przewodnicy mają rozeznanie jaką atrakcję w regionie polecić wycieczce przedszkolaków, a jaką starszej młodzieży czy dorosłym.
(indi)
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.