III Powiatowy Konkurs Potraw Regionalnych
Jury III Powiatowego Konkursu Potraw Regionalnych „Nasze Kulinarne Dziedzictwo", który odbył się w ubiegłą niedzielę w Skoczowie, miało ciężki orzech do zgryzienia. Wszyscy uczestnicy konkursu (głównie koła gospodyń wiejskich) przygotowali tak różne i tak pyszne potrawy, że wybrać najlepsze nie było sprawą prostą.
Jedzenie jednak bardzo szybko zniknęło ze stołów, kiedy na salę weszli mieszkańcy Skoczowa. Każdy chciał spróbować specjałów, choć gusta kulinarne były bardzo zróżnicowane. - Najbardziej to mi smakował chleb ze smalcem - stwierdziła jedna z pań. Małżeństwo trzymające w rękach papierowe talerzyki pełne ciast konsumowało jednocześnie pieczeń z koziołka. - Trzeba spróbować każdej potrawy - tłumaczył mężczyzna. Nie brakowało też i napitków, od tradycyjnej mioduli po wino z... serwatki.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.