Gospodynie uczą piec
24.04.2008 0:00
Jest wielkim przysmakiem, ale nie każdy potrafi go piec. Można oczywiście zaglądać do książki kucharskiej jednak my wolałyśmy zorganizować specjalny pokaz – mówią gospodynie z KGW w Łączce. Strudel to delikatne ciasto z farszem jabłkowo –bakaliowym. Chcemy nasza wiedzę przekazywać dalej, aby następne pokolenia nie zapomniały tradycyjnej kuchni śląskiej – mówi nam szefowa gospodyń w Łączce – Irena Bączek.
Chętnych do nauki nie brakowało – jak nam mówią - na pewno w domu wypróbują przepisu.
Jan Bacza
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.

To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: