Finał Konkursu Kulinarnego EspritChef Junior za nami
W Finale Konkursu rywalizowało pięć zespołów. - Jury w składzie: Krzysztof Gawlik, Michał Bałazy, Aldona Sztuka i Elżbieta Wantulok, miało niełatwe zadanie wyłonić zwycięzcę. Wszyscy uczestnicy byli świetnie przygotowani. Babcie popisały się doświadczeniem, wnuki fantazją – a wszyscy bez wątpienia gotowali z sercem i zaangażowaniem pyszne dania regionalne w nowoczesnym wydaniu. O wygranej zadecydowały niuanse. – informuje organizator. Ostatecznie zwycięski duet Mikołaj Kubala wraz z Babcią Ewą Kubalą otrzymał statuetkę i główną nagrodę w wysokości 1500 zł. Przygotowane przez nich danie zachwyciło jury i przesądziło o wygranej - rolada w kapuście z mięsem mielonym nadziewana polędwiczką wieprzową, pieczarkami i serkiem wędzonym. Wisienką na torcie był deser z puszystego biszkopciku podany z jogurtem owocowym własnej produkcji.
Pozostałe duety otrzymały: drugie miejsce zdobyły Hanna Rucka wraz z Babcią Natalią Urbańską, trzecie miejsce przypadło Zofii Sikorze i Babci Helenie Sikorze, czwarte zdobyły Hanna Zaleska wraz z Babcią Renatą Twardokęs, piąte miejsce zajęły Emilia Superson wraz z Babcią Danutą Krupą.
Wielki Finał Konkursu Kulinarnego EspritChef Junior pt. „Młodość i doświadczenie szykują jedzenie” zorganizowany był przez Fundację Esprit.
red./mat.pras.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.