Tylko baranów brak...
Baranina będzie królowała na ustrońskich stołach w najbliższą sobotę. W mieście już czwarty raz odbędą się Mistrzostwa Polski w podawaniu dań z tego mięsa. W zawodach wystartuje dziesięć ekip z renomowanych polskich restauracji – mówi Jan Sztefek organizator imprezy. Będzie baranina, ale nie zabraknie też jagnięciny – dodaje. Niestety z tym mięsem – mimo że to góry – jest największy problem.
W restauracjach bardzo rzadko można spotkać dania z jagnięciny – jeśli już się trafią są one bardzo drogie - dodaje Sztefek.
Ustrońskie zawody mają też rozreklamować potrawy z owczego mięsa. Kucharzy przy pracy będzie można obserwować i potraw próbować w sobotę od godziny 12 w ustrońskim amfiteatrze. Nie zabraknie również koncertów wielu beskidzkich kapel.
Jan Bacza
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.