Tylko baraniny ciągle brak
14.08.2010 6:00
Aż dwanaście ekip z Polski i Czech będzie walczyło o tytuł mistrza w podawaniu baraniny. To piąte mistrzostwa w przyrządzaniu tego mięsa.
Odbędą się dzisiaj (14 sierpnia) w Ustroniu. Mistrzostwa mają między innymi na celu poprawienie prestiżu polskiego mięsa baraniego i jagnięciny, poprzez przygotowywanie na oczach publiczności - przez startujących kucharzy - dań. Jednak baranina to ciągle mięso, którego nie kupimy w sklepie.
Mówi Radiu 90 Jan Sztefek organizator imprezy. Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny w ustrońskim amfiteatrze uroczyście otworzą salwy armatnie w sobotnie południe.
A do tego m.in. zagroda z baranami i pokaz ich strzyżenia.
Jan Bacza
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: