Tradycyjne Rarytasy
20.09.2007 0:00
Można posmakować skoczowskich pierników, dowiedzieć się absolutnie wszystkiego o niezwykle medialnej tatarczówce, poznać tajniki wypiekania słynnego na całą okolicę „chleba razowego z ul. Ustrońskiej”, a także usłyszeć kilka słów o pysznym serku „Grani” z lokalnej mleczarni – wszystko to w każdą środę w skoczowskim Artadresie.
Chcemy prezentować lokalne produkty, wyroby skoczowskim, po prostu tradycyjne rarytasy. Każdy może skosztować prezentowanych produktów – mówi Dorota Noszka z Domu Kultury w Skoczowie.
W najbliższą środę (26.09), odbędzie się ostatnie spotkanie z cyklu Tradycyjne rarytasy - będzie to „degustacyjnie ilustrowany” wykład Iwony Depras i Lidii Jantos na temat zdrowej żywności o cieszyńskim smaku.
Jednak to nie koniec atrakcji, gdyż organizatorzy z uwagi na popularność imprezy przygotowują kolejny cykl spotkań pod nazwą„Słodki Październik”.
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.

To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: