Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

Tradycyjne Rarytasy

Można posmakować skoczowskich pierników, dowiedzieć się absolutnie wszystkiego o niezwykle medialnej tatarczówce, poznać tajniki wypiekania słynnego na całą okolicę „chleba razowego z ul. Ustrońskiej”, a także usłyszeć kilka słów o pysznym serku „Grani” z lokalnej mleczarni – wszystko to w każdą środę w skoczowskim Artadresie.
 
Chcemy prezentować lokalne produkty, wyroby skoczowskim, po prostu tradycyjne rarytasy. Każdy może skosztować prezentowanych produktów – mówi Dorota Noszka z Domu Kultury w Skoczowie.
 
W najbliższą środę (26.09), odbędzie się ostatnie spotkanie z cyklu Tradycyjne rarytasy - będzie to „degustacyjnie ilustrowany” wykład Iwony Depras i Lidii Jantos na temat zdrowej żywności o cieszyńskim smaku.
 
Jednak to nie koniec atrakcji, gdyż organizatorzy z uwagi na popularność imprezy przygotowują kolejny cykl spotkań pod nazwą„Słodki Październik”.
źródło: ox.pl
dodał: MD

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: