Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

„To był dobry sezon”

Pechowo zakończył się ostatni wyścig sezonu dla Kacpra Sztuki, który znalazł się poza torem już na pierwszym zakręcie. - Takie czasami są wyścigi. Jednak to był dobry sezon – przyznał ustronianin.

Tegoroczne Mistrzostwa Włoch Formuły 4 dobiegły końca, a kierowcy o ostatnie punkty rywalizowali na torze Mugello. Sobotnie zawody nie ułożył się po myśli Kacpra Sztuki (na zdj.), który z powodu awarii zawieszenia musiał odstąpić. Udany występ zanotował w niedzielny poranek, kiedy pokonał linię mety zaraz za pierwszą „3”, ale w ostatnim wyścigu ponownie mógł mówić o pechu, ponieważ wypadł z trasy już na pierwszym zakręcie.

Ehh, nigdy nie chcesz zakończyć rywalizacji w pierwszym zakręcie. Szczególnie, gdy jest to ostatni wyścig sezonu... W tej sytuacji nie mogłem nic zrobić i to budzi największe rozczarowanie. Takie czasami są wyścigi - przyznał Sztuka za pośrednictwem mediów społecznościowych. - Jednak to był dobry sezon. Na większe podsumowanie przyjdzie jeszcze czas, lecz już teraz chciałbym Wam podziękować za ogromne wsparcie przez cały sezon! Również dziękuję zespołowi US Racing oraz moim partnerom, bez których dokończenie sezonu nie byłoby możliwe - dodał 16-latek, który uplasował się na 6. miejscu w końcowej klasyfikacji generalnej Mistrzostw Włoch Formuły 4.

Końcowa klasyfikacja generalna Włoskiej Formuły 4:

1. Kimi Antonelli (Włochy) 362 pkt.
2. Alexander Dunne (Irlandia) 258
3. Rafael Camara (Brazylia) 239
4. Charlie Wurz (Austria) 198
5. James Anthony Wharton (Australia) 166
6. Kacper Sztuka 162

 

 

ap

źródło: ox.pl
dodał: Andrzej Poncza

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: