Słodka pasja - cieszyńskie ciasteczka
Nie wiadomo dokładnie, kto i kiedy wpadł na pomysł pieczenia wielu rodzajów drobnych ciasteczek i podawania ich jako słodkiej mieszanki. My jednak jesteśmy pewni, że te cieszyńskie są najlepsze. Przygotowywanie tych słodkości na świąteczne i weselne stoły to nie tylko kulinarne dzieło, w domach Śląska Cieszyńskiego to wyjątkowe wydarzenie. Piecze się rodzinnie lub w towarzystwie przyjaciół. To okazja do wspólnego spędzania czasu, wymiany doświadczeń i najświeższych ploteczek.
Tuż przed Bożym Narodzeniem oddajemy w Państwa ręce zbiór przepisów na tradycyjne śląskie wypieki - "Cieszyńskie ciasteczka" autorstwa Krystyny Folwarczny, Emilii Kłapsi i Doroty Mendrek. Książeczka zaprojektowana przez Martę Noszkę, z przepięknymi zdjęciami autorstwa Piotra i Natalii Borowicz, będzie doskonałym poradnikiem zarówno dla doświadczonych gospodyń, jak i dla początkujących w tym
fachu. Tuż przed Gwiazdką to również dobry pomysł na oryginalny prezent. Książeczka będzie do nabycia w sklepiku przy Informacji Turystycznej Śląskiego Zamku Sztuki i Przedsiębiorczości w Cieszynie.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
