Ryba będzie bohaterką
Miejskie Centrum Kultury w Skoczowie i Stowarzyszenie Rybackie „Żabi Kraj” zapraszają do wzięcia udziału w kulinarnym konkursie na najsmaczniej przyrządzoną potrawę z rybą słodkowodną. Kulinarny Atlas Ryb
Celem głównym Konkursu jest prezentacja, promocja i upowszechnianie sztuki gotowania potraw z ryb słodkowodnych, wyłonienie najlepszych kucharzy w przygotowaniu i podawaniu dań z ryb słodkowodnych, zintegrowanie środowiska we wspólnych działaniach na rzecz promocji ryb słodkowodnych oraz kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy kulinarnej oraz wykorzystanie ryb słodkowodnych w kuchni.
Jeden uczestnik może zgłosić maksymalnie dwa dania z ryby słodkowodnej z południa Polski, czyli: karpia, suma afrykańskiego, suma europejskiego, karasia, amura, sandacza, szczupaka, lina, tołpygi. Maksymalnie w konkursie może wziąć udział 40 dań, dlatego warto zgłosić się jak najszybciej do biura Stowarzyszenia Rybackie „Żabi Kraj” (ul. Mickiewicza 9, 43-430 Skoczów) lub zeskanowane zgłoszenie przesłać: faksem pod numer: 33 487 49 55; drogą elektroniczną na e-mail: kulinaria@zabikraj.pl do dnia 13.12.2015 r.
Do wygrania są bony towarowe.
Konkurs odbędzie się w dniu 17.12.2015 r. w sali widowiskowej „Pod Pegazem”, Skoczów, ul Targowa 26.
vdka
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.