Rewolucje w Brennej
Brenna... cudowna – pisze Maga Gessler na swoim facebookowym profilu. W Brennej od kilku dni gości ekipa programu TVN 'Kuchenne Rewolucje'. Magda Gessler realizuje kolejny materiał, tym razem w 'Karczmie Góreckiej'.
Jak wynika z wpisów na portalu społecznościowym, Magda Gessler odwiedziła również pobliską 'Chlebową Chatę'. Nie trudno zgadnąć, że była nią oczarowana. Zachwycił mnie smak dzieciństwa: smak masła ubijanego w maselnicy, żytniego chleba pieczonego na zakwasie i genialnych podpłomyków z makiem, prosto z pieca. Kto z Was dziś pamięta o podpłomykach?! Polska woli pitę...! Tymczasem podpłomyk na żytniej mące jest dużo zdrowszy i naprawdę duuużo smaczniejszy. Przygotowanie - banalne. Prosto po wyjęciu z pieca można do niego włożyć wszystko - od bryndzy, przez smalec po miód! Masło z kwaśnej śmietany ubite w kwadrans... Tuż przy mnie. Prawdziwy smak maślanki, prawdziwy zakwas do chleba, prawdziwy piec, wszystko prawdziwe, pachnące, pyszne, zdrowe.... Ach! - opisuje Magda Gessler.
Brenna to kolejna miejscowość na Śląsku Cieszyńskim, którą odwiedza ekipa programu 'Kuchenne rewolucje'. W listopadzie 2012 roku Magda Gessler była w Cieszynie. Zobacz materiały - Gessler w Polsce jest drogo oraz, Rewolucja w Cieszynie zrobiona. w Marcu 2013 'rewolucje' odbywały się w w Wiśle zobacz: Jak Tajner z Gessler tańczył
Ogromna promocja Brennej, mamy nadzieje ze pani Magda pokaże nas w jak najkorzystniejszym świetle. Właścicielom restauracji życzę powodzenia i sukcesów, a gmina Brenna na pewno na tym skorzysta. - komentuje Portalowi OX.pl Katarzyna Macura, dyrektor Ośrodka Promocji, Kultury i Sportu Gminy Brenna.
Jakie będą efekty rewolucji w Brennej? Dowiemy się tego zapewne za kilka miesięcy.
JB
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.