Przewodnicy smażyli zgodnie z tradycją
I tak jajecznicę ze stu jaj usmażyli na ogólnodostępnym miejscu ogniskowym na terenach rekreacyjnych Pod Wałką w poniedziałek, 11 czerwca.
Smażenie jajecznicy jest dla członków Koła przede wszystkim imprezą towarzyską, okazją do spotkania się, porozmawiania o turystyce, wymiany doświadczeń. Ale przewodnik to człowiek ciekawy świata i stale uczący się, stąd nie zabrakło przeprowadzonego przez Przewodniczącego Komisji ochrony Przyrody przy Oddziale PTTK Jana Machałę konkursu wiedzy przyrodniczej i krajoznawczej. Omówiono też plany najbliższych wewnętrznych wycieczek szkoleniowych, które członkowie Koła organizują sami dla siebie, by móc później jeszcze lepiej oprowadzać turystów. A sezon turystyczny w pełni, wycieczek odwiedzających nasz region sporo, warto więc być na bieżąco z tym, co można im tu, na Śląsku Cieszyńskim nowego pokazać.
(indi)
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.