Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?

Najlepszy kucharz ZSEG

Szkolny Konkurs Gastronomiczny, który został zorganizowany w Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Cieszynie wyłonił najlepszego kucharza. W tym roku motywem przewodnim zmagań były potrawy Śląska Cieszyńskiego na bazie mięsa wieprzowego.

O tytuł najlepszego kucharza rywalizowało 8 reprezentantów pionu gastronomicznego ZSEG, wywalczył go Sylwek Oskroba z klasy 3GA, który otrzymał również specjalne wyróżnienie i możliwość reprezentowania cieszyńskiego Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych  na tegorocznym II Beskidzkim Konkursie Młodych Kucharzy.

Jury w składzie: Grażyna Ramisz, Elżbieta Macura, Urszula Zwardoń i Krzysztof Bronowski - oceniło wszystkie potrawy, które spełniały kryteria konkursowe. I miejsce ex aequo zdobyły: Daria Krzemień (3GŻ) i Dorota Wawrzyczek (2GA), II miejsce ex aequo zdobyli: Marcin Glet (3GA) i Rafał Dorulok (3GA), na III miejscu uplasowali się:: Joanna Hess (2GA), Weronika Kuczera (3GŻ) i Tomasz Zawada (2GA).
 

źródło: ox.pl
dodał: BSK

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: