Najlepszy kucharz ZSEG
Szkolny Konkurs Gastronomiczny, który został zorganizowany w Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych w Cieszynie wyłonił najlepszego kucharza. W tym roku motywem przewodnim zmagań były potrawy Śląska Cieszyńskiego na bazie mięsa wieprzowego.
O tytuł najlepszego kucharza rywalizowało 8 reprezentantów pionu gastronomicznego ZSEG, wywalczył go Sylwek Oskroba z klasy 3GA, który otrzymał również specjalne wyróżnienie i możliwość reprezentowania cieszyńskiego Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych na tegorocznym II Beskidzkim Konkursie Młodych Kucharzy.
Jury w składzie: Grażyna Ramisz, Elżbieta Macura, Urszula Zwardoń i Krzysztof Bronowski - oceniło wszystkie potrawy, które spełniały kryteria konkursowe. I miejsce ex aequo zdobyły: Daria Krzemień (3GŻ) i Dorota Wawrzyczek (2GA), II miejsce ex aequo zdobyli: Marcin Glet (3GA) i Rafał Dorulok (3GA), na III miejscu uplasowali się:: Joanna Hess (2GA), Weronika Kuczera (3GŻ) i Tomasz Zawada (2GA).
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.