Na Świętego Marcina lepsza gęś niźli zwierzyna
12.11.2021 12:00
Zwyczaj spożywania gęsiny jesienią ma długą tradycję i wiąże się nie tylko z legendą o Świętym Marcinie ale także z prawami rynku.
Podążając tropem staropolskiego obyczaju, zapraszamy do skorzystania z oferty Restauracji „Trzech Braci" w Cieszynie przy ul. Motelowej, która w okresie od 11 listopada do 5 grudnia przygotowała wysmakowane menu oparte na gęsinie. Wśród propozycji między innymi tatar z gęsi, udko z gęsi duszone w winie, a na specjalne zamówienie cała gęś nadziewana kaszą. Wszystkiego pysznego!
Restauracja „TRZECH BRACI”
Cieszyn, ul. Motelowa 1a
Tel. 33/858 15 23
http://www.trzechbraci.pl/
art. sponsorowany
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: