Mistrzostwa Baraniny
27.08.2006 0:00
Takich dań na próżno szukać w kartach restauracji. Niezwykle rzadko pojawiają się także w beskidzkich karczmach. Dania z baraniny - właśnie jej poświęcone były wczoraj w Ustroniu Pierwsze Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny. Chcielibyśmy to zmienić aby wyroby owcze i mięso baranie stały się bardziej popularne - mówi nam Jan Sztefek prezes ogniska Górali Śląskich w Ustroniu - temu ma służyć m.in. organizowanie takich imprez.
Dań nie ma a klienci są głodni. Andrzej Bryk szef kuchni w hotelu Mariot w Warszawie tłumaczy, że z baraniną nie jest sprawa prosta, trzeba umieć ją przyrządzać.
Jacek Bryk i Adam Kulesza - zwycięzcy tegorocznych mistrzostw przygotowali na zawody szaszłyki z baraniny.
Jan Bacza
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: