Sprawdź Mieszczański po rewolucji
Znana restauratorka Magda Gessler zupełnie odmieniła Cieszyński Browar Mieszczański. Prócz dobrego piwa goście chwalą też zupełnie odmienione menu. Tylko tutaj – w jedynym miejscu w Polsce można zjeść zupę piwną na rosole z kromką kminkowego chleba z bryndzą. Magda Gessler w Cieszyńskim Browarze Mieszczańskim poleca też śliwki nowosądeckie zawijane w plastry wędzonego boczku serwowane z wytrawnym sosem śliwkowym - idealne jako przekąska na wieczór z przyjaciółmi z kuflem świeżego piwa, które warzone jest w Cieszyńskim Browarze Mieszczańskim. Ponadto warto zamówić pomidory z pastą z bryndzy i twarogu na czerwono, chleb kminkowy z pastą z bryndzy i twarogu oraz frytki domowe na chrupko z sosem majonezowym własnej roboty przygotowane wedle przepisu znanej restauratorki.
Cieszyński Browar Mieszczański poleca też bogate menu zup z zupą piwną na czele, którą restauracja serwuje jako jedyna w Polsce. Na uwagę zasługuje też zupa krem z dyni z dodatkiem świeżo startego imbiru, czeska polewka czosnkowa z żółtym serem czy rosół z koglem-moglem.
Warto też przyjść tu na obiad. Restauracja poleca golonko zapiekane w piwie, kurczaka pieczonego nadziewanego farszem z wątróbki podawany z knedlem i jabłkiem, gulasz z jelenia na ciemno z knedlem czeskim i sosem śliwkowym, roladę śląską z kluskami i modrą kapustą czy gulasz węgierski z plackiem ziemniaczanym na smalcu, a na deser galaretka piwna z koglem-moglem z bita śmietaną i prażonymi orzechami włoskimi. Wszystko przygotowane wedle receptury Magdy Gessler.
Zachęcamy do odwiedzenia zupełnie odmienionego Cieszyńskiego Browaru Mieszczańskiego i oglądania „Kuchennych Rewolucji” w czwartek (7.03.2013r.) o 21:30 na antenie TVN.
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.