Międzyregionalny Konkurs ''Kulinarny atlas ryb'' organizowany przez Stowarzyszenie LGR ''Żabi Kraj''
Do konkursu można zgłosić 2 potrawy przygotowane z ryb hodowanych na terenie Lokalnych Grup Rybackich z południa Polski (np. z karpia, suma afrykańskiego, suma europejskiego, karasia, amura, sandacza, szczupaka, lina, tołpygi).
Pula nagród to około 2 800,00 złotych. Nagrodzonych zostanie aż 7 potraw (I miejsce bon o wartości 700 zł).
Prezentacja potraw wraz z rozstrzygnięciem konkursu będzie miała miejsce 17 grudnia 2013 r. (wtorek) w sali widowiskowej MCK „Pod Pegazem” w Skoczowie przy ul. Targowej 26 – informuje LGR.
- Na Konkurs organizatorzy zapraszamy również wszystkich amatorów potraw z ryb, gdyż od godz. 16:00 (podczas oceny jury) odbędą się pokazy kulinarne. Każdy dowie się jak kupić świeżą rybę, jak prosto przygotować rybę bez ości, jak ciekawe przyrządzić potrawę z ryby - nie tylko na wigilijny stół - zapowiadają organizatorzy.
Dla smakoszy LGR przygotowała bezpłatne degustacje m.in. karpia wędzonego.
REGULAMIN KONKURSU
Kontakt w sprawie konkursu kulinarnego:
Biuro LGR „Żabi Kraj”
ul. Mickiewicza 9, 43-430 Skoczów
tel. 33 487 49 55; e-mail: kulinaria@zabikraj.pl
www.zabikraj.pl
Operacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków finansowych Europejskiego Funduszu Rybackiego zapewniającą inwestycje w zrównoważone rybołówstwo.
(artykuł sponsorowany)
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.