Kuchnia zbójnicka na skoczowskim Rynku
Po raz kolejny na skoczowskim Rynku zostanie przyrządzona potrawa zbójnicka na gigantycznej patelni, uczestnicy będą mieli również okazję skosztować specjału, a dochód z jego sprzedaży zostanie przeznaczony na Hospicjum „Otwarte Drzwi”. Ponadto, swój udział w imprezie zapowiedział m.in. Jean Bos, belgijski mistrz sztuki kulinarnej, fascynata kuchni molekularnej.
Oprócz tego odbędzie się konkurs kulinarny drużyn profesjonalnych, nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski, a na scenie swoje talenty muzyczne zaprezentują kapele góralskie. Wystąpi m.in. Kapela Góralska Sarpacka, grupa młodych osób, pochodzących z Istebnej, kochająca muzykę i potrafiąca przerobić niejeden komercyjny utwór na „nasze”. Będzie możliwość także posłuchać Kapeli Stela. Muzycy pochodzą ze Śląska Cieszyńskiego, swoimi występami uświetniają śluby, biesiady, wesela, imprezy okolicznościowe. O godzinie 19.00 zabawa festynowa z zespołem Rybka Dance.
VII MIĘDZYNARODOWY FESTIWAL KUCHNI ZBÓJNICKIEJ
18 lipca, godz. 10.00 skoczowski Rynek
10.00 – rozpoczęcie konkursu kulinarnego, nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski /nagroda: ZŁOTE CIUPAGI/
11.00 – uroczyste rozpoczęcie festiwalu - początek gotowania zbójnickiej potrawy na gigantycznej patelni
11.30 – występ KAPELI GÓRALSKIEJ SARPACKA
13.00 – atrakcje wioski zbójnickiej /program interaktywny/
14.00 – degustacja zbójnickiej potrawy z gigantycznej patelni /dochód: HOSPICJUM OTWARTE DRZWI/
14.30 – występ KAPELI GÓRALSKIEJ STRZECHA
16.00 – zakończenie konkursu kulinarnego
16.00 – występ KAPELI STELA
17.30 – atrakcje wioski zbójnickiej /program interaktywny/
18.30 – ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego, wręczenie nagród Park F. Nowaka /za OSP, ul. Cieszyńska/
19.00 – zabawa festynowa z RYBKA DANCE
Portal OX.PL jest patronem medialnym wydarzenia.
red.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
