Jak Tajner z Gessler tańczył
W czwartek (16.05.2013r.) wyemitowano kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji. Znana restauratorka Magda Gessler tym razem odmieniła restaurację w Wiśle-Malince.
Pierwsze wrażenie w wiślańskiej restauracji nie było zbyt dobre. Oscypek grillowany okazał się być smażony na tłuszczu, żurkowi brakowało czosnku, a pstrąg śmierdział paszą i nie był dobrze wysmażony. Jednak po zmianie to właśnie pstrąg górski jest daniem głównym tej restauracji.
Zmienił się też wystrój. Teraz na ścianach zamiast kolorowych plakatów wiszą koniakowskie koronki. Po te misternie heklowane arcydzieła Magda Gessler udała się wraz z właścicielką restauracji do Koniakowa. Po intensywnej czerwieni pozostały wspomnienia, a zastąpiły je ciepłe beże. – Wystrój przepiękny, klimatyczny, ciepły – mówili zaproszeni goście.
Na popisowej kolacji wieńczącej rewolucję serwowano zupę z pstrąga, kanapki z chrzanem i wędzonym pstrągiem, gwiazdą stołu był pstrąg po baskijsku w ostrej zalewie. Gościom smakowało. Przy dźwiękach góralskiej kapeli jedli i pili, a nawet tańczyli. Magda Gessler dała się porwać do tańca przez Apoloniusza Tajnera.
Rewolucja się udała. – To miejsce do którego trzeba przyjechać. Wszystko tu prawdziwe i stąd, gratuluję – powiedziała Magda Gessler tuż po rewolucyjnej wizycie.
KOD
MAGDA GESSLER W ROZMOWIE Z OX.PL
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.