Beskidzkie owce przysmakiem na zachodzie
21.03.2008 0:00
Gdzie trafiają owieczki hodowane na beskidzkich i podhalańskich stokach? Myliłby się ten, kto by powiedział, że na nasze stoły. Włochy, Anglia a nawet Grecja – to tam głownie eksportujemy mięsa – mówi nam Piotr Kohut gospodarz z Koniakowa. Wielkanoc to czas kiedy sprzedajemy najwięcej jagnięciny – dodaje.
POSŁUCHAJ
A mięso to jest rzeczywiście bardzo dobre. To jest naturalna produkcja bez polepszaczy i sztucznej paszy – dodaje Kohut.
POSŁUCHAJ
A co można z mięsa baraniego zrobić? Przepisów jest wiele.
POSŁUCHAJ
Jan Bacza
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.

To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: