Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
wiadomości

Beskidzkie owce przysmakiem na zachodzie

Gdzie trafiają owieczki hodowane na beskidzkich i podhalańskich stokach? Myliłby się ten, kto by  powiedział,  że na nasze stoły. Włochy, Anglia a nawet Grecja – to tam głownie eksportujemy mięsa – mówi nam Piotr Kohut gospodarz z Koniakowa. Wielkanoc to czas kiedy sprzedajemy najwięcej jagnięciny – dodaje.

POSŁUCHAJ

A mięso to jest rzeczywiście bardzo dobre. To jest naturalna produkcja bez polepszaczy i sztucznej paszy – dodaje Kohut.

POSŁUCHAJ

A co można z mięsa baraniego zrobić? Przepisów jest wiele.

POSŁUCHAJ

Jan Bacza

źródło: RADIO 90
dodał: JB

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: