Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia
2.10.2006 0:00
W niedzielę 1 października w ramach IV Regionalnych Dni Rybactwa odbył się konkurs kulinarny: "I Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia".
W skład Jury weszli:
- Jerzy Borowiec - Dyrektor Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie
- Marek Furczyk - Ekspert Kulinarny w Firmie Unilever Foodsolutions
- Artur Kupczyk - Szef Kuchni - Manager Gastronomii Hotelu Villa Almira w Wiśle
- Jerzy Malik - Burmistrz miasta Skoczowa
- Leon Andrzej Stanny - technolog żywności Zakład Ichtiologii i Gospodarki Stawowej Polskiej Akademii Nauk w Gołyszu
Po podliczeniu punktacji cząstkowej ustalono następującą kolejność końcową:
I miejsce - Szymon Kupczyk z Tychów (586 pkt)
II miejsce - ZS w Międzyświeciu (579 pkt)
III miejsce - ZSEG Cieszyn (495 pkt)
Komentarze
0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów.
Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz
regulamin
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
To również może Ciebie zainteresować:
Ostatnio dodane artykuły: