12 maja w Skoczowie
Już po raz trzeci w Skoczowie królować będą regionalne smaki. Tym razem tematem spotkania w ramach mikroprojektu „Transgraniczne Tradycje Kulinarne”, realizowanego przez gminę Skoczów i miasto Karvinę - będą zupy.
Co łączy kuchnię polską i czeską? Jakie potrawy obiadowe proponuje regionalna, polska kuchnia, a co jedzą mieszkańcy Zaolzia? Na te i wiele innych pytań będzie można znaleźć odpowiedź podczas kolejnych już warsztatów kulinarnych, które odbędą się 12 maja br. o godz. 18:00 w Miejskim Domu Kultury w Skoczowie.
Projekt skierowany jest dla osób, które lubią gotować i interesuje ich tematyka regionalnych smaków. W ramach warsztatów będzie można poznać przepisy kulinarne, skosztować dań obiadowych przygotowanych przez profesjonalnych kucharzy z Beskidzkiego Klubu Kulinarnego oraz panie ze Stowarzyszenia Kół Gospodyń Wiejskich.
(bsk)
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.